google-site-verification=BGrTPBzbARRMNjiFX9At7oxZ61nQLT4rxAeSKmFILYg Mit tegyünk, ha idős állat ivartalanítását javasolja az állatorvos?
top of page

Mit tegyünk, ha idős állat ivartalanítását javasolja az állatorvos?

Májbeteg kutya ivartalanítása -kockázat minimalizálás


Sok idősebb kutya ivartalanításának szükségessége felmerül krónikus méhgyulladás, rendszeres álvemhesség miatt. Mit tegyünk, ha öregedő állat ivartalanítását javasolja az állatorvos?


Máj- és vesefunkció vérből történő vizsgálata során az idős állatoknál gyakran kerül megállapításra: az értékei romlottak, a májfunkció beszűkült.


A laparoszkópos műtétek során törekszünk a lehető legrövidebb altatási időre. A kevesebb altató hatás kisebb megterhelést jelent a májnak és az egész szervezetnek ezért javasoljuk ezt a kímélő eljárást idős állatok számára.


A műtét során lehetőség van kamera vezérelt célzott biopsziás mintavételre. A biopszia szövettani vizsgálata sorsdöntő diagnózist hozhat, mely alapján a vizsgált állat pontos kezelést kaphat.


Amennyiben nem rendelkezik friss laborral időskorú kedvence a műtéti beavatkozás előtt javasoljuk a máj- és vesefunkciók és a szív vizsgálatát.


Idős állatnak számít: kistestű kutya esetén 8 év felett, nagytestű kutya esetén 5 év felett.



Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page