google-site-verification=BGrTPBzbARRMNjiFX9At7oxZ61nQLT4rxAeSKmFILYg Rejtett here műtét kutya, macska
top of page

Rejtett here műtét kutya, macska

A normál fejlődésű hím állatoknál erősen ajánlott az ivartalanítás. A rejtett herével rendelkező kan kutyáknál és kandúr macskáknál pedig szinte kötelező.


Ismert tény, hogy 2 éves kor felett statisztikailag drasztikusan megnő a kockázata a rejtett here/herék daganatos transzformációjának, így ezek eltávolítása sokszor létkérdés.


A laparoszkópos módszer megteremti a lehetőséget ahhoz, hogy a műtéti eltávolítást a lehető legkisebb fájdalommal, a lehető legkisebb méretű seben és leggyorsabb műtéti módszerrel távolítsuk el.

Ennek első lépése a rejtett here lokalizációja, amelyet első körben nagy felbontású ultrahang készülékkel végzünk. Ez segít bennünket abban, hogy pontosan meghatározzuk a laparoszkópos trokárok optimális behelyezési pontját és ezzel a műtéti idő lecsökkentését a legminimálisabb mértékre.

"A hagyományos “műtéti keresés” során sokszor meglehetősen nagy sebeket ejtenek"

sőt az ultrahangos lokalizáció kihagyásával néha rosszul megválasztott (szükségtelen sebek) feltárási utak is keletkeznek. (=nem ott van, ahol először gondoltuk)


A laparoszkópos műtéti technikával a precízitás maximalizálható, a műtéti idő és műtéti sebek mérete minimalizálható és legoptimálisabb, leggyorsabb gyógyulás érhető el.


164 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page